Stem voor Roermond in 2030!

Interview met wethouder Waajen over de toekomstvisie
Interview met wethouder Waajen over de toekomstvisie

“Gaat de toekomst van Roermond u aan het hart? Stem dan ook op de 10 toekomstthema’s!” Met deze oproep gaf wethouder Angely Waajen het startsein voor de stemronde inzake ‘Toekomstvisie Roermond 2030’. Vanaf nu tot en met 15 januari 2016 kan iedereen stemmen. Tegelijk met het startsein werd een driedimensionale en futuristische straattekening onthuld in de Graaf Gerardstraat.

Het stemmen kan op verschillende manieren, onder andere via deze site www.roermondin2030.nl, waarop ook meer informatie over de Toekomstvisie Roermond 2030 te vinden is. Daarnaast gaat de gemeente samen met inwoners door middel van een zogenaamde ‘roadshow’ op verschillende plekken in de stad mensen vragen te stemmen. Om mensen te bereiken die niet op internet actief zijn, wordt een aantal ‘huiskamerbijeenkomsten’ gepland. Dit gebeurt door aan te sluiten bij al geplande bijeenkomsten in bijvoorbeeld buurthuizen en zorgcentra. Ook worden eigen locaties zoals het zwembad en het Cuypershuis ingezet en scholen benaderd om leerlingen te laten stemmen. Bij al deze mogelijkheden mag iedereen 3x stemmen en daarbij een keuze maken uit 10 toekomstthema’s.

Met een bijzondere streetart tekening vraagt de gemeente Roermond aandacht voor de toekomstvisie.
Met een bijzondere streetart tekening vraagt de gemeente Roermond aandacht voor de toekomstvisie.

Wethouder Waajen: “Met het uitbrengen van hun stem kunnen de inwoners, ondernemers en bezoekers van deze stad zelf aangeven wat zij belangrijk vinden voor Roermond in de nabije toekomst! Het gemeentebestuur krijgt zo een richting aangedragen waarop het beleid van de toekomst kan worden afgestemd. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen!”

Terug naar overzicht