Bedankt voor uw reactie!

Tijdens de stemfase van de Toekomstvisie Roermond 2030 (van 1 december 2015 tot en met 15 januari 2016) zijn er verschillende reacties bij ons binnengekomen. Zo reageerde een aantal inwoners of ondernemers bijvoorbeeld met tips en ideeën. En bezoekers lieten bijvoorbeeld weten hoe de stad nog aantrekkelijker kan worden gemaakt. Er waren ook kritische geluiden […]

Lees meer »

Participatiemaatschappij?

Veel mensen hebben geen kinderen (in de buurt). Hun vrienden zijn veelal even oud en even hulpbehoevend. Daarom is goed georganiseerde ondersteuning door professionele verzorgenden blijvend nodig. Die zorg levert ook banen op!

Lees meer »

Verstandig leven

Elke leeftijd heeft zijn grenzen die moet je in elke fase van het leven onderkennen. Dan kunnen wij prettig oud worden. De medische zorg moet ook zijn grenzen zien en het leven niet eindeloos rekken.

Lees meer »

digitaal interactief

Wanneer ik in 2030 79 ben wil ik op een website mijn hulpvraag kunnen invoeren , die dan bekend wordt aan een poule van vrijwilligers en buurtgenoten. Die kunnen dan naar vermogen en wens er op reageren.

Lees meer »

De toekomstvisie komt naar je toe!

Ben jij ze al tegengekomen, de roadshows en huiskamerbijeenkomsten voor de toekomstvisie van Roermond? Check www.roermondin2030.nl/roadshows voor de roadshowroute of stem en discussieer via deze site!

Lees meer »

90+

Tegen die tijd zijn wij negentig+, en hoop dan het liefst zelfstandig te kunnen zijn, al is het misschien met enige hulp

Lees meer »

We kijken uit naar uw stem!

De gemeente Roermond nodigt je van harte uit om via deze site jóuw ideeën voor de toekomst van Roermond kenbaar te maken.

Lees meer »

ik ben het nu al

In 2030 hoop ik 94 te worden. Wanneer ik dan nog kan genieten van mijn woonstek aan de Maashaven, zou dat heerlijk zijn. Ik hoop dat dan de tijd van betutteling van de al dan niet gezonde oudere niet meer is, maar dat voorzieningen en bereikbaarheid ervan voor ieder veilig mogelijk is. Dat we een […]

Lees meer »